Ben Hur en keizer Julianus komen naar Tongeren

Op 2 en 3 september krijgt Tongeren hoog bezoek: Ben Hur en de Romeinse keizer Julianus brengen een evenement van brood en spelen naar de stad. Gladiatoren en legionairs nemen de Grote markt en het Stadhuisplein in. De Romeinen zorgen voor animatie voor jong en oud. Gedeputeerde Jos Claessens, burgemeester Carmen Willems en schepen Hugo Biets verwachten duizenden belangstellenden op dit evenement georganiseerd door het Gallo-Romeins Museum en de stad Tongeren.

Op zaterdagavond 2 september wordt om 22 uur het startschot gegeven met de vertoning van de film “Ben Hur” op groot scherm op de Grote Markt van Tongeren.

Zondag 3 september van 13 tot 18 u komt keizer Julianus naar Tongeren om een ganse dag van spelen te openen.

-tGladiatoren betreden de arena en geven een demonstratie van hun vaardigheden. De persoonlijke lijfwachten van de keizer staan echter bekend als de beste strijders ter wereld. Zijn zij sterk genoeg om de gladiatoren te verslaan?

-tRomeinse strijdwagens doorkruisen de hele dag het centrum van de stad. Ook jij kan je even een echte Romein voelen tijdens een rit op de wagen.

-tOp de uitgebreide Romeinse slavenmarkt vind je zonder twijfel een nieuwe slaaf, een origineel Romeins geschenkje, of een lekker hapje of drankje.

-tRondwandelende Romeinse acteurs vermaken het publiek.

-tKinderen krijgen een opleiding tot Romeinse soldaat of kunnen Romeinse spelletjes spelen. De keizer organiseert ook een heuse Romeinse kinderrace.

-tDe keizer gooit in aloude Romeinse traditie het volk allerlei lekkers toe van op de trap van het stadhuis.

Maar wees op je hoede… Iemand wil de keizer vermoorden. Slaag jij er in de moordenaar van de keizer te ontmaskeren? Neem met het hele gezin deel aan een spannende zoektocht te voet of met de fiets. Red de keizer en win bovendien een reis naar Rome voor het hele gezin!

Alle activiteiten zijn gratis. Deelnemen aan de zoektocht kost € 5.

Advertisements