ERFGOED: Quiz “Het Beste Geheugen van Tongeren”

Op zaterdag 8 december 2007 om 20 u vindt de quiz ‘Het Beste Geheugen van Tongeren’ plaats: een algemene quiz voor gelegenheidsquizzers met een snuifje erfgoed.

De quiz bestaat uit 12 rondes van 10 vragen met aandacht voor allerlei onderwerpen: sport, literatuur, geschiedenis, aardrijkskunde, wetenschappen, actualiteit, film, … Erfgoed is eveneens een onderwerp dat aan bod komt. De klemtoon van de quiz ligt echter op algemene kennis.

Schepen van Erfgoed Hugo Biets: “Via deze plezante quizavond willen we Tongenaren en Haspengouwers op een speelse manier doen nadenken over het lokale en regionale erfgoed. Het is daarbij niet de bedoeling de mensen te overvallen met detailvragen over dat erfgoed, maar doorheen de quiz komt het lokaal verleden wel eens terloops aan bod. Sommige vragen hebben zelfs gewoon een link met Tongeren die men niet noodzakelijk moet kennen om de vraag te kunnen beantwoorden.”

* De quiz vindt plaats in het parochiecentrum Sint-Jan in de Sint-Jansstraat te Tongeren. De deelname is gratis. Ploegen bestaan uit maximaal vier personen, maar het aantal ploegen is wel beperkt. Tijdig inschrijven is dus de boodschap.

* Inschrijven of verdere informatie kan via mail naar erfgoedcel@stadtongeren.be of per telefoon op 012/45 99 68.

Advertisements