LIMBURG: Bravo VOKA

Het dagblad De Tijd orakelde vorige week dat Limburg koploper is op het vlak van sociale fraude door de bedrijven. Vele media, waaronder helaas ook Het Belang van Limburg, namen dat bericht over. Vandaag liet de Limburgse werkgeversvereniging VOKA echter weten dat Limburg, na de streek van Oudenaarde, het MINSTE sociale fraude door de bedrijven van heel Vlaanderen kent. VOKA eiste meteen ook excuses van De Tijd.

 

Ik zond in dit verband het volgende bericht aan Johann Leten, directeur van VOKA-Limburg, met afschrift aan Mark Vandeput, gedeputeerde van Economie bij het provinciebestuur.

 

Geachte directeur

Ik moge u en uw bestuur langs deze weg oprecht feliciteren met uw eis om excuses van De Tijd n.a.v. de desinformatie van deze "bedrijfsvriendelijke" krant m.b.t. de sociale fraude bij onze Limburgse bedrijven; desinformatie die dan ook nog klakkeloos is overgenomen door tal van andere media.

Zelf heb ik deze morgen de heer M. Vandeput, gedeputeerde van Economie, gevraagd om te reageren op dezelfde desinformatie die overigens nog altijd "prijkt" op de website van Het Belang van Limburg én op het feit dat een "rechtzetting" vorige zaterdag slechts te vinden was op pagina …61.

Met bijzondere dank, alle achting en Limburgse groet

Hugo Biets
Provincieraadslid 
Schepen van de stad Tongeren

CC de heer M. Vandeput, gedeputeerde

Advertisements