JULIANUS is open

Vanavond, woensdag 12 maart, is onder grote belangstelling het commercieel gedeelte van het Julianusproject feestelijk geopend. Dit commercieel gedeelte bestaat uit 24 winkels en biedt werk aan 120 personen. Helemaal voltooid zal het Julinausproject ook bestaan uit een viersterrenhotel, een ondergrondse parkeergarage, 31 appartementen, 7 stadswoningen, 4 lofts en de nog te restaureren gasthuiskapel.

 

Het gaat in totaal om een investering van 25 miljoen euro.

 

Dit Julianusproject moet gezien worden in de globale economische beleidsvisie van het stadsbestuur (Open Vld en sp.a). Dat beleid richt zich naar drie economische domeinen:

 

ontwikkeling van handel en diensten (met – ondermeer – het Julianusproject, het totaal vernieuwde gerechtsgebouw, de realisatie van de kleinhandelszone langs de Luikersteenweg en de geplande herinrichting van Stadhuisplein en Grote Markt)

 

uitbreiding van de industrie (met – vooral – de verdere uitbreiding van Tongeren-Oost met alweer 50 ha)

 

uitbouw van het toerisme (met – ondermeer – de uitbreiding van het Provinciaal Gallo-Romeins Museum en het Pliniusproject).

 

Het feit dat dit soms – zoals in het geval van Ooit Tongeren – zwaar tegenvalt, is ongetwijfeld niet te vermijden. Maar ook dat mag en zal het stadsbestuur er niet van weerhouden te blijven vechten voor meer werk en meer welvaart via meer economie in Tongeren.

Advertisements