ERFGOED: Negen Zuidlimburgse gemeenten gaan samenwerken

Op initiatief van de vzw Erfgoedcel Tongeren, gaan negen Zuidlimburgse gemeenten samenwerken rond roerend en immaterieel erfgoed. 

 

Hugo Biets, voorzitter van de vzw Erfgoedcel Tongeren en aangeduid als voorlopig voorzitter van de nieuwe Projectvereniging Erfgoed Haspengouw-Voeren: "Nadat reeds eerder de gemeenteraden van Borgloon, Gingelom, Hoeselt, Kortessem, Riemst, Tongeren, Voeren en Wellen beslisten toe te treden, vond deze week dinsdag een gesprek plaats met de stad Bilzen. Dat heeft ertoe geleid dat nu ook Bilzen aansluit bij deze nieuwe Projectvereniging Erfgoed Haspengouw-Voeren, die vanaf 1 januari 2009 het beleid inzake roerend en immaterieel erfgoed in de aangesloten Zuidlimburgse gemeenten zal voeren."

 

Biets: "Gisteren donderdag waren we dan in de gelegenheid om onze aanvraag om subsidiëring voor de periode 2009-2014 uitvoerig inhoudelijk toe te lichten aan de hiervoor bevoegde diensten van de Vlaamse Gemeenschap. We verwachten, op basis van ons aanvraagdossier, voor de Projectvereniging een flinke Vlaamse subsidie naar Zuid-Limburg te halen voor erfgoedwerking."