ONDERWIJS: Gemeenteschool HENIS wint “milleniumtrofee”

Sinds september 2005 zijn tien stedelijke en gemeentelijke basisscholen op weg om een millenniumschool te worden. Drie schooljaren lang werkten ze met veel inzet aan thema’s rond ontwikkelingseducatie en de millenniumdoelstellingen: kinderrechten, gelijke kansen voor jongens en meisjes, microfinanciering en eerlijke handel. Dit schooljaar openden de projectscholen een eigen wereldwinkel.

 

Alle deelnemende basisscholen probeerden niet alleen de leerlingen en leerkrachten maar ook de lokale gemeenschap in de gemeente bij hun project te betrekken. Ze slaagden erin om een bewustmaking op gang te brengen over de millenniumdoelstellingen en over de betekenis van ‘eerlijk winkelen’. Ze hebben de millenniumtrofee dan ook dubbel en dik verdiend.

 

In het derde trimester worden deze scholen officieel uitgeroepen tot ‘millenniumschool’. Ze krijgen de millenniumtrofee overhandigd en organiseren een feestelijk evenement op hun school.

 

In de gemeentelijke basisschool De Herik te Henis – een van de tien Vlaamse winnaars van de "milleniumtrofee" – vond het afsluitmoment al plaats op 20 april.

 

(Persmededeling van het Onderwijssecretariaat van de Vlaamse Steden en Gemeenten)

Advertisements