LEEFMILIEU: Juni wordt compostmaand in Tongeren

 

Tijdens de maand juni organiseren de Tongerse compostmeesters samen met de stad Tongeren en de intergemeentelijke verenigingen een heuse composthappening op het recreatiepark ‘De Motten’.

 

Schepen van leefmilieu Hugo Biets: "Hebt u er al eens aan gedacht om uw grasmaaisel aan het werk te zetten? Grasmaaisel voedt het gazon, beschermt de bodem, prikkelt de compostering…..Terwijl het grasmaaisel werkt, krijgt u tijd om te genieten in uw tuin."

 

"Kom op zondag 8 juni tussen 11u00 en 17u00 zeker een bezoekje brengen aan het recreatiepark ‘De Motten’ want u krijgt er niet alleen uitleg maar er valt ook heel wat te winnen. Vraag zeker naar het wedstrijdformulier, los de schiftingsvraag op en wie weet wint u wel een mulchmaaier! Ook bieden wij aan al onze burgers gratis Vlaco Compost aan vanaf maandag 9 juni (zolang de voorraad strekt). U kan deze compost afhalen op het oefenpark naast het containerpark."

 

"Ook voor de kinderen is er heel wat animatie voorzien. Zo kunnen ze deelnemen aan een zoektocht waarbij er leuke FairTrade prijzen te winnen zijn, een bezoekje brengen aan de stand van onze Tongerse Steenuil, zich laten schminken of luisteren naar een interessant compostverhaal is ook mogelijk (opgelet deze laatste twee enkel tussen 14u00 en 16u00, rest doorlopend)."

 

Voor meer info kan u contact opnemen met de milieudienst van de stad Tongeren – Nathalie Noens – 012/390 180 of mail nathalie.noens@stadtongeren.be.

Advertisements