ZUID-LIMBURG GETEISTERD DOOR MODDEROVERLAST

 

Op de website van het dagblad Het Nieuwsblad kan men vanavond lezen:

 

"De Gentse brandweer heeft donderdagavond al een honderdtal oproepen gekregen voor wateroverlast. Vooral de deelgemeenten Gentbrugge en Ledeberg kregen op korte tijd veel regen te verwerken. Zuid-Limburg werd geteisterd door modderoverlast na hevige regen.

In Gentbrugge en Ledeberg staan enkele straten blank, maar ook uit de rest van het Gentse grondgebied komen oproepen van wateroverlast. Het gaat vooral om ondergelopen kelders en garages.
In de deelgemeente Oostakker is warenhuis Carrefour kort voor 20 uur ontruimd nadat de wateroverlast voor elektrocutiegevaar zorgde. Niemand raakte gewond, zegt de Gentse lokale politie. In Aalter is een rotonde vlakbij de op- en afrit van de E40 onder water gelopen.

Modderstromen


Drie dorpen in Tongeren zijn donderdagavond een tijdlang onbereikbaar geweest door de modder, die van de akkers de straten in stroomde. Rond 17 uur begon het hevig te regenen boven Tongeren. De brandweer kreeg een 42-tal oproepen te verwerken. In het stadscentrum liep een twaalftal kelders onder water.

Het zwaarst getroffen waren de dorpen Diets-Heur, Vreren en Nerem. Op de straten stond een modderlaag van zowat 20 centimeter. De brandweer en de technische diensten van de stad zijn nog uren in de weer om de straten terug schoon te maken.

De brandweer van Sint-Truiden rukte rond 17.30 uur uit naar Batsheers en Klein-Gelmen in Heers en Gelinden en Engelmanshoven in Sint-Truiden, waar de modder van de niet begroeide akkers de straten overspoelde. Het ging om een modderlaag van zo’n tien centimeter.

De politiekorpsen van Sint-Truiden en het kanton Borgloon plaatsten aan sommige straten signalisatie om de automobilisten te doen vertragen. Ook in Heers en Sint-Truiden is de brandweer nog uren in de weer. De Truiense brandweer kreeg een 25-tal oproepen binnen, waarvan acht wegens ondergelopen kelders."

 

(Website van Het Nieuwsblad – 15 mei 2008)

Advertisements