CD&V-Tongeren laat Vesalius-voorzitter vallen als baksteen

 

Goed anderhalf jaar na haar installatie als voorzitter van het Vesaliusziekenhuis, is mevrouw Noelmans (CD&V) voorzitter af. Mevrouw Noelmans was begin vorig jaar dankzij een coalitie van de CD&V-Tongeren, de CD&V-Bilzen en de katholieke privé-partner (meestal "Caritas Catholica" genoemd) tot voorzitter verkozen. Voor alle duidelijkheid: dat gebeurde tégen de zin en tégen de wil van de democratische Tongerse politieke meerderheid (Open Vld en sp.a: de twee grootste politieke partijen bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen).

 

Dankzij dat politiek gemanoeuvreer geraakte de Tongerse CD&V echter eindelijk nog eens, via het voorzitterschap van het ziekenhuis, aan een (bijzonder belangrijk) bestuursmandaat.

 

Dat heeft dus amper anderhalf jaar geduurd. Want de voorzitter die gemààkt was door een CD&V-katholieke meerderheid binnen het Vesaliusbestuur, is onlangs op initiatief van diezelfde CD&V-katholieke meerderheid tot ontslag gedwongen.

 

Da’s dus kennelijk Tongerse CD&V-politiek in de praktijk: eerst mensen misbruiken om "de paarse meerderheid" toch maar een loer te kunnen draaien, nadien diezelfde mensen laten vallen als een baksteen, en tenslotte voor de zoveelste keer proberen de schuld in de schoenen te schuiven van de liberalen en de socialisten…

Advertisements