OOIT TONGEREN: Parket wil een proces Taminiau

 

Vorige week vrijdag is de zaak van de verdwenen vennootschapsgelden van het failliete familiepark Ooit Tongeren een eerste keer behandeld voor de raadkamer in Tongeren. De stad Tongeren en Toerisme Vlaanderen hadden eertijds vastgesteld dat er voor 1,7 miljoen euro werkingsmiddelen verdwenen waren bij de vennootschap Dea Dia. Dat geld diende om Ooit Tongeren – op dat moment twee maanden open – te exploiteren. Met Dea Dia baatte de Nederlandse familie Taminiau het familiepark uit. Eind augustus 2007 ging het park failliet.

Het onderzoek in die strafklacht is nu afgerond. Het parket oordeelt dat er in het dossier voldoende bezwaren zijn om bij de raadkamer te pleiten voor een doorverwijzing naar de correctionele rechtbank van een viertal identiteiten: 
Marc Taminiau, zijn echtgenote Marjan Taminiau, hun zoon en de Taminiau-vennootschap Wilco.

Marc, Marjan en zoon Taminiau worden beticht van valsheid in geschrifte, witwaspraktijken, misbruik van vennootschapsgoederen voor een bedrag van 1,7 miljoen euro en faillissementsmisdrijven.

Op 23 januari 2009 zal de zaak door alle partijen ten gronde bepleit worden voor de Tongerse raadkamer. Een uitspraak mag verwacht worden in de maand die daarop volgt.

 

(Info: Het Belang van Limburg)

Advertisements