MILIEU: Onderzoek naar haalbaarheid van zonnepanelen op Praetorium

Op voorstel van Hugo Biets gaat het Tongerse schepencollege de haalbaarheid nader onderzoeken van het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen op het dak van het administratief centrum Praetorium in de Maastrichterstraat.

 

Milieuschepen Biets : "Onze intercommunale Infrax liet ons weten dat we het geld dat we dienen te investeren voor de aankoop en het plaatsen van zonnepanelen reeds na 10 jaar en zes maanden volledig terugverdiend zouden hebben als gevolg van het feit dat we minder elektriciteit zouden moeten aankopen. We gaan nu een lastenboek opstellen en een aantal firma’s, die zonnepanelen installeren, aanschrijven om hun precieze prijs te kennen."

 

Het Tongerse stadsbestuur geeft al sinds het jaar 2000 subsidies aan wie zonnepanelen of een zonneboiler plaatst. Dat dit zijn effect niet mist, wordt bewezen door het feit dat vorig jaar 24 840 euro aan subsidies uitgekeerd werd.

 

"We willen nu een volgende stap zetten. Daarom wordt er nu dus onderzocht om op het Praetorium zonnepanelen te plaatsen."

Advertisements