ONDERWIJS: Gemeenteschool van Mal wordt verbouwd

Het schepencollege van Tongeren heeft beslist om de gemeenteschool van Mal te laten renoveren.

 

Schepen voor Onderwijs Hugo Biets legt uit: “In eerste instantie wordt er een klaspaviljoen van 54m² op de bestaande speelplaats geplaatst. Om de speelplaats uit te breiden, zal het stadsbestuur het naastliggende stuk grond aankopen. Door het niveauverschil zal er een trap vanaf de huidige speelplaats moeten komen. Over een gedeelte van deze nieuwe speelplaats zal dan een eenvoudig afdak geplaatst worden. Dit gedeelte zal gebruikt worden als overdekte speelplaats."

 

"Om toegang te krijgen tot de nieuwe speelplaats zal een deel van de huidige overdekte speelplaats gesloopt moeten worden. In een volgende fase zal de bovenste verdieping van het oud-schoolhuis omgebouwd worden tot directeurslokaal en secretariaat. Het gelijkvloers zal ingericht worden als kleuterklas en de keuken zal leraarslokaal worden. Alles is afhankelijk van de mogelijkheid tot aankoop van het perceel achter de huidige speelplaats.”

 

(Overgenomen uit "Het Belang van Limburg" van woensdag 4 februari)