MILIEU: Winkel met de fiets en win te Tongeren

Op zaterdag 16 mei gaat in Tongeren de campagne ‘Met Belgerinkel naar de winkel’ van start. Deze campagne loopt tot zaterdag 20 juni 2009. Met deze campagne willen de stad Tongeren, de Bond Beter Leefmilieu, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, de Christelijke Mutualiteit en de Fietsersbond mensen stimuleren om vaker de fiets te nemen naar de plaatselijke handelaars. Tijdens de campagne kan iedereen die met de fiets naar de winkel gaat prachtige prijzen winnen.

 

"In 2009 kiezen we voor een totaal vernieuwd concept: een unieke fietstas, ontworpen door een Belgische modeontwerper/kunstenaar, staat centraal in de campagne. De hoofdprijs is een modieuze ‘Belgerinkel fiets’. Ga met de fiets naar de deelnemende handelaars, ontvang een zegeltje en win!", aldus schepen van economie Johnny Vrancken.

 

Hugo Biets, schepen van leefmilieu: "Dit jaar nemen er zo’n 70-tal handelaars van het centrum en de deelgemeenten deel aan de actie. Nooit eerder kwamen we aan dit groot aantal deelnemers. Dit kunnen we uiteraard alleen maar aanmoedigen. Net alleen wie een prijs wint, haalt zijn voordeel uit de fiets."

 

Wie fietst, wint immers ook op veel andere manieren:

  • Geregeld fietsen is gezond. Per dag twee keer een kwartiertje naar de winkel fietsen, volstaat om de conditie op peil te houden.
  • Als fietser ontloop je files en heb je geen last van parkeerproblemen.
  • Hoge benzineprijzen of dure parkeertickets? Daar zijn fietsers immuun voor.
  • Meer fietsers betekent minder auto’s. Woon- en winkelkernen worden daardoor rustiger, veiliger en leefbaarder.
  • Ook het milieu wint, omdat er minder uitlaatgassen de lucht in worden gepompt.’

 

Meer informatie: www.belgerinkel.be of milieudienst stad Tongeren 012/390 180.

Advertisements