MILIEU: Zuidlimburgse gemeenten werken samen voor bio-ecologische beurs

De stad Tongeren organiseert samen met de stad Bilzen, de gemeente Riemst en de vzw Casa Calida de Bio-ecologische beurs Eco&Zo. Deze vindt plaats op zondag 23 augustus van 10u00-18u00 op het domein rond de Waterburcht in Millen. De toegang tot de beurs is gratis.

 

Hugo Biets: “Opnieuw kiezen we voor dit project voor samenwerking met een aantal Zuidlimburgse gemeenten. Naast de beurs zelf is er ook een ‘beursroute’ uitgetekend: die brengt je via een strobalenwoning langs infostanden naar de eeuwenoude Waterburcht om te eindigen aan de eerste strobalen turnzaal van Vlaanderen.”

 

“De beurs is opgedeeld in thema’s waarin iedereen zijn gading kan vinden: Eco&Bouwen (ecologische woningen, milieuverantwoorde bouwmaterialen), Eco&Wonen (ecologische verantwoorde producten voor in de woning of tuin) en Eco&Leven (energiezuinig leven met een lage milieu-impact. Eveneens is er randanimatie voor jong en oud zoals djembé, circustechnieken, enz. Wie dat wenst kan bovendien gastronomisch genieten van de (h)eerlijke gerechten van de Waterburcht.”

Special Guest Steven Vromman, bekend van het programma ‘Low Impact Man’ op één en Canvas, vertelt over zijn eigen ecologische experiment en maakt ons duidelijk hoe we goed kunnen leven met een kleinere impact binnen de grenzen van één planeet.

 

Programma van het najaar:

  • Infoavond isoleren: woensdag 30 september, feestzaal stadhuis Tongeren
  • Workshop ecologisch inrichten: donderdag 15 oktober, CC De Kimpel Bilzen
  • Workshop isoleren: donderdag 22 oktober, raadzaal gemeentehuis Riemst
  • Theatervoorstelling “Tegen de lamp”: donderdag 29 oktober, CC De Kimpel Bilzen en vrijdag 30 oktober, CC De Velinx Tongeren

Meer info: www.casacalida.be of dienst leefmilieu stad Tongeren – tel. 012/390 180.

Advertisements