MILIEU: Tongeren behaalt onderscheidingsniveau voor duurzaamheid

 

De stad Tongeren ging een overeenkomst aan met de Vlaamse Overheid ‘samenwerkingsovereenkomst gemeenten 2008-2013’. Binnen deze overeenkomst kan men opteren voor een basisniveau (aantal verplichte onderdelen) of een onderscheidingsniveau (mininum aantal te behalen punten: 35 punten). Bijkomend kan men ook nog projecten indienen.

 

Schepen van leefmilieu Hugo Biets: "Verscheidene acties worden jaarlijks ondernomen binnen verschillende thema’s: zo hebben we bijvoorbeeld onze actie ‘juni compostmaand’ binnen het thema afval, ‘het gebruiken van compost met Vlaco-label’ binnen het thema milieuverantwoord productgebruik, de actie ‘Klimaatwijken’ binnen het thema energie, ‘Afkicken, autoluw naar het werk’ binnen het thema mobiliteit …. Deze vele inspanningen worden beloond.  De evaluatie van het jaar 2008 is positief. We hebben namelijk het onderscheidingsniveau behaald."

 

"Uiteraard gaan we ook volgend jaar voor deze onderscheiding. In 2010 wensen we tevens een aantal projecten te realiseren, zoals het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen op het dak van het cultureel centrum ‘De Velinx’ en van het stadsarchief. Binnen het thema mobiliteit willen we voor de aankoop van twee milieuvriendelijke wagens gaan, ter vervanging van twee verouderde wagens en een elektrisch voertuig met bak voor de reiniging van het centrum."

Advertisements