Stadsbestuur wil Tongeren-Oost nogmaals uitbreiden

 

Alhoewel Tongeren-Oost in 2006-2007 nog vergroot werd met 40 ha, is de stad opnieuw vragende partij voor een nieuwe uitbreiding. De recente uitbreidingszone was immers op een mum van tijd volgebouwd. Bedrijven als Evapco Europe en Metrotile Corswarem, Shamrock breidden uit. Hörmann, Isola, Bouwpunt Jorissen, Belgian Biopowder en BP Trans zijn nieuwe bedrijven.

 

We zijn samen met de provincie Limburg de mogelijkheden aan het bekijken voor een tweede uitbreiding. De provincie heeft ons zopas bevestigd dat zij een onderzoek zal starten naar de inplanting van 50 ha bijkomend bedrijventerrein. Dat is alvast goed nieuws! De stad Tongeren zal nu eerst het dossier met gegevens over het gewestplan, bouwvoorschriften, vergunningen, het structuurplan enz. aan de provincie bezorgen.

 

Guy Schiepers, schepen van openbare werken, industrie en wonen :

‘Tongeren heeft de voorbije jaren zwaar geïnvesteerd in werk en bedrijven. Op de industrieterrein Overhaem en Tongeren-Oost werken vandaag meer dan 2.500 mensen. Vooral Tongeren-Oost, vlakbij de snelweg E313 is een schot in de roos.’

Advertisements