MILIEU: Duurzame materialen in de Tongerse scholen

Het stadsbestuur van Tongeren bood alle leerlingen van de derde kleuterklas in alle Tongerse scholen bij het begin van het nieuwe schooljaar een windmolenpotlood vervaardigd uit fsc hout aan.

Wat is fsc hout?

Schepen van milieu Hugo Biets: "De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die streeft naar verantwoord bosbeheer wereldwijd. Verantwoord bosbeheer voldoet aan drie voorwaarden: het houdt rekening met het milieu, respecteert sociale rechten en is economisch haalbaar. Door te kiezen voor producten met het FSC label helpt men onze bossen te beschermen voor volgende generaties. Op deze manier hoopt het stadsbestuur kinderen en ouders te laten kennismaken met producten vervaardigd uit fsc hout."

Ook de leerlingen van het eerste leerjaar werden niet vergeten. Zij kregen zelfs twee zaken:

* enerzijds een duurzame ecologisch verantwoorde turnzak met milieuvriendelijke bedrukking. Deze turnzak is vervaardigd uit bio-katoen op basis van het volgen van sociale en ecologische regels van de internationale handel ‘Fairtrade’. Hiermee wil het stadsbestuur leerlingen aanzetten een turnzak te gebruiken en geen plastieken zakjes, die men nadien weer wegwerpt. Het is immers de bedoeling dat de leerlingen deze turnzak de volgende schooljaren blijven gebruiken, om afval te vermijden en zo het milieu te helpen te vrijwaren;

*anderzijds de herbruikbare drinkbus ‘Gus’ en de herbruikbare brooddoos ‘Toos’. Jong geleerd is oud gedaan, ook bij afvalpreventie. Ook dit jaar gaan we samen de strijd aan tegen de alsmaar groeiende afvalberg. Zo leren we samen sorteren en vooral hoe we afval kunnen vermijden. Met Gus en Toos lukt dat op een leuke en efficiënte manier. Iedereen wil een beter milieu, een propere wereld voor de kinderen. Help kinderen mee en stimuleer hen om gebruik te maken van Gus en Toos.

Advertisements