MILIEU: Energiejacht is geopend te Tongeren

Schepen van milieu Hugo Biets: "De nieuwe energiecampagne ‘Energiejacht’ wil gezinnen ertoe aanzetten op jacht te gaan naar de energievreters in hun woning. Bijgestaan door een ‘jachtmeester’ zullen ze met eenvoudige ingrepen hun energierekening naar beneden proberen te krijgen. Er wordt gejaagd op zowel groot wild (een niet-geïsoleerd dak, een verouderde verwarmingsketel,…) als klein wild (energievretende lampen, te hoge stand thermostaat,…)."
Men kan individueel deelnemen of in groep. Individuele deelnemers en deelnemers in groep kunnen  zich registreren op de website http://www.energiejacht.be. Het jachtseizoen loopt tot 31 maart 2011. Ook na die datum kan iedereen nog terecht op de website om zijn gebruik te monitoren of voor informatie of tips.

Schepen Biets: "Wie goed jaagt, regelmatig zijn meterstanden noteert en deelneemt aan de groepscampagne, kan sparen voor een exclusieve ecologische badjas en kan deelnemen aan de samenaankoop van groene stroom. Tevens voorziet de gemeente een leuke tussentijdse activiteit. Mis deze niet en kom naar het lokale info- en startmoment op donderdag 25 november om 19u30 in de Ambiorixzaal van het Praetorium, Maastrichterstraat 10 te Tongeren."

Meer info:     Milieudienst stad Tongeren, Nathalie Noens, tel. 012 39 01 80 of 
                     e-mail: nathalie.noens@stadtongeren.be
                     Energiejacht Limburg, Anna Arampatzis, tel. 011 22 50 73 of
                     e-mail: anna.arampatzis@bblv.be

Advertisements