Tongeren dringt aan op snelle realisatie Zuidoostelijke omleidingsweg

De stad Tongeren dringt bij Vlaams minister Hilde Crevits aan op een spoedige realisatie van de Zuidoostelijke omleidingsweg tussen de Maastrichtersteenweg en de Overhaemlaan/Luikersteenweg. De huidige ring slibt immers dicht. Hiervoor zijn meerdere redenen : de groei van de bevolking, de economische ontwikkelingen op de industrieterreinen van Tongeren-Oost en Overhaem en zeker ook de aantrekkingskracht van Tongeren als handelscentrum en als toeristische bestemming.

 

Burgemeester Patrick Dewael: "Het dossier van de Zuidoostelijke omleidingsweg sleept al jaren aan. Nu heeft minister Crevits ons laten weten dat Wegen en Verkeer Limburg zal starten met het dossier en de MER-studie voor het volledige omleidingstraject: dus zowel voor de Zuidoostelijke als voor de Noordoostelijke omleidingsweg in Tongeren. De koppeling van beide omleidingswegen baart ons zorgen. Het Zuidoostelijke traject is zo goed als klaar voor uitvoering en is opgenomen in het gewestplan en het structuurplan. Het Noordoostelijk tracé staat nog lang niet zover. Ik ben er bang voor dat een koppeling van beide trajecten alles op de lange baan schuift. Vandaag nog vertrekt een brief naar de minister waarin we aandringen op een spoedige realisatie van de Zuidoostelijke omleidingsweg. Alle elementen voor een snelle doorbraak liggen ons inziens op tafel."

 

". Dit komt ten goede van de leefbaarheid van de historische binnenstad. Tegelijkertijd is dit belangrijk voor de ontsluiting van de industriezone Overhaam en de handelszaken aan de Luikersteenweg", aldus Patrick Dewael.