MILIEU: Nu al 459 deelnemers voor opruimactie zwerfvuil

 

Men kan nog tot 5 maart inschrijven. Maar vandaag (28 februari) zijn er al 459 deelnemers ingeschreven om op vrijdag 18 maart of zaterdag 19 maart zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen langs zoveel mogelijk Tongerse straten.

 

Hugo Biets, schepen van milieu: "Die 459 deelnemers hebben zich geëngageerd om alvast 245,5 kilometers op te ruimen, en dat enerzijds in de stadswijken De Locht/Groenstraat, Mulken, Nieuw-Tongeren, Paspoel, Luikerpoort, Ringlaan en Sint-Lutgart en anderzijds in de deelgemeenten Berg, Diets-Heur, Ketsingen, Koninksem (wijk), Lauw, Mal, Neerrepen, Nerem, Overrepen, Piringen, Rutten, ‘s Herenelderen en Vreren."
"Hopelijk volgen de komende dagen ook nog inschrijvingen van verantwoordelijke burgers, verenigingen of scholen voor Henis, Riksingen, Sluizen, Widooie, Blaar/deel Mal, Wildbroek, Overhaem, Offelken, Tongersveld en het centrum."

 

Hoe dan ook overtreft de opruimactie dit jaar reeds ruimschoots die van vorig jaar. Toen waren er in totaal 384 deelnemers voor 236 kilometers.

Advertisements