MILIEU: Gemeentelijke basisschool Henis wil record ritmisch fietsbelrinkelen verbreken tijdens de autoluwe schoolweek

 

De Gemeentelijke Basisschool De Herik in Tongeren – Henis organiseert dit jaar van 10 tot en met 13 mei een autoluwe schoolweek. Aan de school geldt er de ganse week een parkeerverbod.

 

Christiane Thys, schepen van Onderwijs: “Ouders die hun kinderen met de wagen naar school brengen kunnen parkeren op de aangegeven parkings. In Kerkhenis geldt een algemeen parkeerverbod. We roepen leerkrachten, directie, kinderen en (groot)ouders op om gedurende de autoluwe week zoveel mogelijk de auto te laten staan. Kies voor een gezond, milieuvriendelijk en goedkoop alternatief en ga te voet of per fiets naar school.”

 

Hugo Biets, schepen van Milieu: “Op vrijdag 13 mei wordt de straat volledig autovrij gemaakt. Auto’s maken plaats voor een fiets- en inlineparcours, een graveer- en controlestand voor fietsen en natuurlijk massa’s fietsen van kinderen, ouders en dorpsbewoners. Ik doe een warme oproep aan iedereen om op deze dag om 14.30 uur naar Kerkhenis te fietsen. De leerlingen van de school willen dan samen met u het record ritmisch fietsbelrinkelen verbreken.”

 

De crazy fietsvrienden Seppe & Bikki zullen ook van de partij zijn om het record muzikaal in goede banen te leiden.

Advertisements