Tongeren: Onroerende voorheffing fors onder Vlaams, Limburgs en streekgemiddelde

Volgens VOKA Limburg gisteren liet weten, heffen nog altijd 21 van de 44 Limburgse gemeenten een gemeentebelasting op drijfkracht der motoren. In Tongeren is dat reeds lang niet meer het geval.

 

Schepen van financiën Hugo Biets: “Tongeren schafte die belasting meteen af bij het aantreden in 1995 van de huidige liberaal-socialistische bestuursmeerderheid onder burgemeester Patrick Dewael. Dat gebeurde toen overigens ook met de even economie-vijandige belasting op tewerkgesteld personeel. En voorts is in Tongeren al heel lang geen sprake meer van de tien gemeentebelastingen die VOKA Limburg ‘zinloos’ noemt.”

 

Ook uit het overzicht dat VOKA gisteren publiceerde in verband met de gemeentelijke onroerende voorheffing, scoort Tongeren opmerkelijk goed.

 

Burgemeester Patrick Dewael: “Met 1250 opcentiemen op de onroerende voorheffing zit Tongeren immers beduidend lager dan het gemiddelde van alle gemeenten in het arrondissement Maaseik (1273 opcentiemen), het gemiddelde van alle gemeenten in het arrondissement Hasselt (1329), het gemiddelde van alle gemeenten in Vlaanderen (1341), het gemiddelde van alle gemeenten in Limburg (1345) en het gemiddelde van alle gemeenten in het arrondissement Tongeren (1440).”

Advertisements