Vlaamse subsidie van 595.954 euro voor Tongers bedrijf SKF

 

Bericht van maandag 18 januari vanwege het kabinet van minister Annemie Turtelboom

Bij de opstart van het kabinet van Viceminister-President Annemie Turtelboom heeft de Minister er uitdrukkelijk voor gekozen om in te zetten op een goede communicatie en informatieoverdracht m.b.t. Vlaamse dossiers die de lokale gemeentebesturen aanbelangen.

Wanneer er dossiers uit uw gemeente besproken worden, zullen we u dan ook zo snel als mogelijk hierover informeren.

Daarom informeer ik u graag over de beslissing van de Vlaamse ministerraad van vrijdag 15 januari 2016 m.b.t. de toekenning van strategische transformatiesteun aan SKF Logistics Services Belgium nv in Tongeren.

Bijkomende beknopte info:

– SKF Belgium maakt deel uit van de Zweedse groep SKF, belangrijke internationale leverancier van producten, oplossingen en diensten binnen assortiment van lagers, afsluitringen, mechatronics en smeringssystemen.  SKF is vertegenwoordigd in 130 landen en stelt 47.000 mensen tewerk.

– SKF Belgium is onderdeel van de business unit logistics & demand chain, een ondersteunende component voor de ganse groep.  De vestiging in Tongeren heeft functie van Europees distributiecentrum.  Er is een tweede onderdeel van het bedrijf in Evere gevestigd dat de functie van verkoopkantoor heeft en waar 140 personeelsleden werken.

– Het bedrijf stelde in 2014 324,4 VTE tewerk en kende een omzet van bijna 52,7 mio EUR.

– SKF Belgium wordt geconfronteerd met interne hoge kosten die doorgerekend moeten worden aan de verkoopkantoren wat druk zet op de verkoopsprijzen en extern met andere logistieke bedrijven die hun prijzen verlagen. Daarom zullen zij hun huidige logistieke processen aanpassen en inzetten op e-commerce.

– hiertoe zal geïnvesteerd worden in het herinrichten van 2 gebouwen, het bouwen van een automatisch hoogbouw picking magazijn en het uitbreiden van de bestaande sorteerinstallatie. Er wordt ook geïnvesteerd in opleidingen voor in totaal 1,9 mio EUR.

Budgettaire impact:

– Er zal dus 7,42 mio EUR geïnvesteerd worden en voor 1,9 mio EUR in opleiding voorzien worden.  Daarvan wordt 1,56 mio EUR aanvaard.  Hierop worden de subsidiepercentages toegepast wat resulteert in een steun van  595.954 EUR.

– Dit wordt vastgelegd op het Hermesfonds.

Ik hoop u hiermee van dienst te zijn geweest.

Met vriendelijke groeten,

Nick Bergmans, Coördinator Vlaams Contact center

Annemie Turtelboom, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie.

Phoenixgebouw Koning Albert II-laan 19 bus 11 – 1210 Brussel

Advertisements