Heur schrijft alweer historie !

De reguliere competitie in de hoogste Limburgse provinciale voetbalafdeling zit erop. Na 30 speeldagen prijkt KFC Heur-Tongeren op de vierde plaats (overigens met evenveel punten als de derde maar met één winstmatch minder). Een uitstekend resultaat voor de ploeg die voor het eerst uitkwam in die Eerste provinciale.

Meteen ook een nieuw hoogtepunt in de inmiddels toch wel spectaculaire opmars van de voetbalclub uit Diets-Heur die sinds het seizoen 2014-2015 via een doorgedreven samenwerking met KSK Tongeren ontbolsterde tot KFC Heur-Tongeren.

Hier een beknopt overzichtje van de sportieve successen in het voorbije decennium.

2005: 2de in Vierde provinciale
2006: 2de in Vierde provinciale
2007: 2de in Vierde provinciale
2008: 6de in Vierde provinciale
2009: kampioen in Vierde provinciale en promotie naar Derde
2011: 2de in Derde provinciale en deelname aan de eindronde
2012: 2de in Derde provinciale en via de eindronde promotie naar Tweede
2014: 3de in Tweede provinciale
Begin van de samenwerking met KSK Tongeren
2015: kampioen in Tweede provinciale en promotie naar Eerste
2016: 4de in Eerste provinciale.

KFC Heur-Tongeren plaatst zich met die vierde plaats voor de provinciale eindronde waaraan vier ploegen mogen deelnemen: naast Heur-Tongeren ook Eendracht Termien uit Genk, Vlijtingen VV en Lutlommel VV. Die eindronde wordt een mini-competitie van zes wedstrijden waarbij iedereen tegen iedereen speelt in heen- en terugmatch. De twee ploegen die het hoogst eindigen na die zes wedstrijden stoten door naar de interprovinciale eindronde met ploegen uit de andere Vlaamse provincies. En die interprovinciale eindronde geeft dan weer uitzicht op promotie naar het nationaal voetbal…

 

 

 

 

 

Advertisements